Campbell se je prebil skozi moški NHL krog in postal prva trenerka!

Najbolj vroča stvar v krogu NHL v zadnjem času je, da je Kraken Kraken neposredno imenoval Boba Woodsa in Campbella za pomočnika trenerja ekipe. To je prva redno zaposlena pomočnica trenerja, ki je prišla s klopi med redno sezono v zgodovini NHL. Pravzaprav je bil Campbell že v prejšnjih dveh sezonah pomočnik trenerja za Byers Horses v dolini Coachella v ameriški hokejski ligi. V tem krogu je tudi precej znana.

In to je zgodovinski trenutek za Campbella in Kraken. Na športnem področju, kjer prevladujejo moški, je identiteta žensk, ki trenirajo v ligi NHL, precej privlačna, in Campbell je za to vložil tudi veliko truda. Pravzaprav celotna severnoameriška regija zdaj razvija obseg ženske vloge. Morate vedeti, da je Campbell nekoč služil kot pomočnik trenerja in tehnični trener za Nuremberg Ice Tigers iz nemške najvišje moške lige DEL in je bil pomočnik trenerja za nemško ekipo na svetovnem prvenstvu IIHF 2022. Prav zaradi teh odprtih življenjepisov je končno stopila na poklicno področje.

Seveda Campbell ni sam; v zadnjih štirih letih se je število žensk v športu začelo povečevati. New Jersey Devils so dodali pomočnico generalnega direktorja Kate Madigan v dresu Devils, Megan Hunt pri Chicago Blackhawks, Haley Wickenheiser pri Toronto Maple Leafs in druge. Za samega Campbella je to, da lahko dobi ta položaj, prava sreča.

Zdaj, ko so ženske vse močnejše, upam, da se bo ta krog vedno bolj širil in da bo vse več igralk in trenerk nosilo drese različnih vrhunskih ekip.

Posted in NHL

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja