Nizozemska je premagala Romunijo s 3:0 in se uvrstila v četrtfinale

Nizozemska ekipa je v osmini finala evropskega prvenstva 2024 s 3:0 premagala Romunijo in se uspešno prebila v četrtfinale. V tej igri sta nizozemsko ekipo vodila Cody Gakpo in Donyell Malen, ki sta pokazala veliko moč. Sredi prvega polčasa je Gakpo začel zadetek z močnim strelom, kar je bil njegov tretji gol na turnirju. Kot napadalec Liverpoola je njegova izjemna predstava postala vrhunec nizozemske ekipe. Med tekmo so bile tribune polne navijačev v oranžnih dresih, ki so z navdušenjem podpirali nizozemsko ekipo.

Kljub temu, da je Nizozemska zamudila več priložnosti za povečanje vodstva, vključno s tesno zmago kapetana Virgila van Dijka, je Nizozemska v skupinskem delu močno napredovala, potem ko je pred tem doživela poraz s 3:2. Nizozemska je prevladovala na tekmi, saj je zadela 22 strelov, od tega 6 na gol, Romunija pa le 5 strelov, od tega 1 na gol. Nizozemska se je dobro odrezala tudi pri nadzoru žoge in podajah, vodila je pred romunsko ekipo pri stopnji uspešnosti podaj 430-184 in nadzorovala tempo igre večino časa.

Čeprav je imela Romunija prednost in žogo v prvih 15 minutah, je Nizozemska postopoma prevzela nadzor nad igro. Čeprav je bilo kar nekaj priložnosti za povišanje vodstva, Nizozemci niso bili učinkoviti pred vrati. Šele z odličnim naletom Gakpoja, ki je poskrbel za drugi gol Donyela Mullena, je bil izid odprt. Vzdušje na stadionu je bilo navdušeno, navijači so ponosno razkazovali svoje drese Nizozemske 2024 in navijali za zmago ekipe. S to izjemno predstavo je Gakpo postal eden najboljših strelcev turnirja skupaj z Nemcem Jamalom Musialo, Gruzijcem Georgijem Mikotadzejem in Slovakom Ivanom Schranzem.

Gakpo je izrazil zadovoljstvo nad igro ekipe in poudaril, da gre za močan odgovor na prejšnji poraz. “To je naš odgovor na našo zadnjo predstavo – odlična igra, odlični goli, igrali smo odličen nogomet,” je dejal Gakpo.

Potem ko je Turčija premagala Avstrijo z 2:1, se bo Nizozemska v četrtfinalu pomerila s Turčijo. Malen je prejel žogo v sodniškem dodatku, skočil v kazenski prostor in zanesljivo mimo romunskega vratarja Nite za svoj drugi gol. Izjemna zmaga je nakazala, da je Nizozemska pripravljena na ključni trenutek na turnirju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja