NBA prosti trg se odpre, Warriors, Lakers lahko svobodno izbirajo

Ko se začne prosta agencija NBA, se veliko prostih igralcev pogaja s svojimi in drugimi ekipami. Pred kratkim je Klay Thompson iz Warriorsov objavil, da je z Mavericksi podpisal triletno pogodbo v vrednosti 50 milijonov dolarjev. Poslovil se bo od Golden State Warriors in odšel igrat k Dallas Mavericks. Slava dinastije Warriors postopoma bledi in zdaj sta v ekipi ostala le Stephen Curry in Draymond Green.

Spremembe doživlja tudi drugi tradicionalni velikan Lakers. Letos LeBron James postane prost igralec pri Lakersih. Odkar se je leta 2018 preselil k Lakersom, je James vodil ekipo do naslova prvaka lige NBA v sezoni 2019-20. Pred kratkim so poročali, da bo LeBron podaljšal pogodbo z Lakersi za dve leti, skupna vrednost pogodbe pa znaša 104 milijone ameriških dolarjev. Veteran, ki je igral že 21 sezon, še naprej dominira na igrišču s svojimi izjemnimi veščinami. Omeniti velja, da so na nedavnem naboru lige NBA najstarejšega sina LeBrona Jamesa Bronnyja Lakersi izbrali s 55. mestom v drugem krogu.

V zadnjih dveh letih so bili rezultati Warriorsov in Lakersov nezadovoljivi. V sezoni 2023/24 so Celticsi osvojili 18. naslov prvaka v zgodovini ekipe. V sezoni 2022/23 so se Nuggets prebili in osvojili prvi naslov prvaka v zgodovini ekipe. Samo ena ekipa lahko vsako leto doseže vrh prvenstva NBA. Katera ekipa bo v letošnji ligi NBA postala ultimativni prvak? počakajmo in bomo videli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja