Thompson podpiše pogodbo in se nato zamenja za pridružitev Mavericksom: Mavericksi prejemajo močno podporo

V privlačni pogodbi se je zvezdnik Golden State Warriors Klay Thompson uradno pridružil Dallas Mavericks prek podpisa in zamenjave. Ta poteza ni le pritegnila široke pozornosti v ligi, ampak je Mavericksom vlila tudi močno konkurenčno silo.

Kot eden glavnih igralcev Warriorsov je Klay Thompson pomagal ekipi osvojiti več naslovov prvaka NBA v preteklih letih s svojo odlično sposobnostjo meta za tri točke in obrambnimi veščinami. Vendar pa so se Warriorsi s prilagoditvijo postave ekipe in premislekov glede plačnega prostora končno odločili strelca za tri točke poslati k Mavericksom prek podpisa in menjave.

Trgovanje je vključevalo izmenjavo več igralcev in izbir na naboru. Po navedbah virov Mavericks, da bi pridobili Thompsona, niso le poslali več mladih potencialnih igralcev, ampak so vključili tudi več prihodnjih izbir na naboru v prvem krogu.

Za Thompsona pomeni pridružitev Mavericksom nov začetek. Čeprav je z Warriorsi dosegel velik uspeh, bosta mlada zasedba Mavericksov in hudo tekmovalno okolje v njem navdihnila tudi nov borbeni duh.

Mavericksi so se zadnja leta prenavljali in iskali ustrezno igralsko kombinacijo, uvedba Thompsona pa je zanje nedvomno pomemben korak. Ker je eden najboljših strelcev v ligi, bo dodatek Thompsona naredil napad Mavericksov na perimetru še bolj grozeč. Hkrati bo njegova obrambna sposobnost prinesla več stabilnosti v ekipo.

Podpis in menjava pogodbe Klaya Thompsona o pridružitvi Mavericksom je nedvomno ena največjih novic te sezone izven sezone. Ta odločitev ni samo vlila močne bojne moči v Mavericks, ampak je tudi odprla novo poglavje v karieri Klaya Thompsona. Ko se bliža nova sezona, bodo oboževalci čakali in videli ter se veselili novega popotovanja tega zvezdnika z Dallas Mavericks.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja