Čudežni preobrat: angleški nebesni dvojec

V postavi angleške reprezentance sta dva zvezdnika, ki sta kot bogova: prvi je vezist Bellingham v dresu Real Madrida, drugi pa supernapadalec Harry Kay v dresu Bayerna iz Münchna. Ko so oblekli bele drese angleškega svetovnega prvenstva 2024, so postali najbolj junaški bojevniki na angleškem nogometnem igrišču.

Bellingham, 21-letni nadarjeni vezist, se je pridružil Real Madridu iz Borussie Dortmund za prestop v višini 180 milijonov evrov. V svoji prvi sezoni z Real Madridom je Bellingham s svojo izjemno predstavo pomagal ekipi osvojiti La Ligo in Ligo prvakov.

Medtem pa pri Bayernu iz Münchna blesti tudi 31-letni Harry Kane. Bayern je podpisal pogodbo z angleškim napadalcem iz Tottenham Hotspurja za vrtoglavih 100 milijonov evrov. Kane je osvojil evropski zlati čevelj s 36 ligaškimi goli v svoji prvi sezoni pri Bayernu. Vendar izjemni napadalec v svojih 12 letih pri Tottenhamu še nikoli ni osvojil nobene trofeje. Čeprav je pri Bayernu že večkrat izpustil prvenstvo Bundeslige, je to Kaneu nedvomno omogočilo, da je v novem klubu našel nove izzive in motivacijo.

Zastor evropskega prvenstva 2024 v Nemčiji se je začel, angleška reprezentanca pa se je v tekmi za drugo dobro izkazala. Vendar pa s polno podporo igralcev, kot sta Bellingham in Harry Kane, rezultati Anglije v skupinskem delu niso bili zadovoljivi. Šele v četrtfinalu proti Slovaški je Anglija zares prišla na svoj račun. Bellinghamov strel od zgoraj in Kane z glavo sta pomagala Angliji premagati Slovaško in napredovati v četrtfinale evropskega pokala.

Ta zmaga je ponovno podžgala željo angleških navijačev po naslovu evropskega prvaka. Čeprav je Anglija velikokrat sodelovala na evropskem prvenstvu in ima veliko odličnih nogometašev, še nikoli ni osvojila prvenstva. Tokrat je Anglija z izjemno predstavo pometla v četrtfinalu. V polfinalu se bo reprezentanca Anglije pomerila z reprezentanco Švice. Ali lahko še naprej obračamo tok in ustvarjamo čudeže za Anglijo? To je vprašanje v glavah vseh navijačev in njihovo najbolj goreče pričakovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja