Pogačarjeva seštevek je povečala za 3 minute in 9 sekund

V drugem krogu v Pirenejih so kolesarji tekmovali hudo. Prvenstvo na tej dirki je ponovno osvojil Pogačar, ki je osvojil 15. postanek. Ta zmaga je Pogačarju prinesla veliko prednost in zdi se, da je bitka za rumeno majico rešena, Vengergaard pa jo bo morda težko preobrnil.

Petnajsta postaja je gorska etapa s 197,7 kilometra razdalje in dobrih 4800 metrov višinskega vzpona. Ciljna črta je postavljena na vrhu planote HC de Beille. Do konca dirke je ostalo manj kot 10 kilometrov, kandidati za naslov prvaka še niso ukrepali. Pogačar se je v dresu državnega prvenstva podal v napad na prvenstvo. Pozorno je sledil Vengergaardu, dokler se Pogacar, 5,4 kilometra pred ciljem, ni odločil za napad sam. Čeprav se je Vengergaard poskušal odzvati, mu na koncu ni uspelo. Prilagajal je hitrost, a Pogačarja ni mogel dohiteti in ga je le opazoval, kako se vse bolj oddaljuje.

Pogačar je vrh gore dosegel v samostojnem poletu in prednost povečal na minuto in 8 sekund. To je bila njegova tretja enoetapna zmaga v tem tekmovanju, osvojil pa je tudi rumeno majico. Skupni časovni razkorak med obema se je povečal na 3 minute in 9 sekund.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja