Morata poškodovan! Španija bo ocenila položaj kapetana v finalu

Potem ko je Španija v polfinalu evropskega prvenstva 2024 premagala Francijo, se je kapetan Morata nesrečno poškodoval med slavjem po tekmi. Moratina poškodba se je dotaknila src španskih navijačev in španska ekipa bo v sredo ocenila njegovo stanje, da bi ugotovila, ali lahko sodeluje v nedeljskem finalu.

Po zmagi nad Francijo z 2:1 so španski nogometaši slavili zmago, ko je varnostniku spodrsnilo in udaril v desno nogo Morate. Morata se je v bolečinah zgrabil za nogo, slike s prizorišča pa so pokazale, da se zdi, da čuti nekaj nelagodja v kolenu.

Poškodba je povzročila zaskrbljenost španskih navijačev, a glavni trener Luis Enrique je po tekmi dejal, da meni, da to ne bo vplivalo na udeležbo Morate v nedeljskem finalu. Enrique je na tiskovni konferenci po tekmi dejal: “Glede Alvara bomo počakali do jutri, da podamo oceno. Mislimo, da ni nič resnega. Šlo je za nesrečo, ki se je zgodila med proslavljanjem. Mislimo, da bo v redu.”

Morata je glavni napadalec španskega moštva. Čeprav ga pogosto sprašujejo, je v reprezentanci vedno igral pomembno vlogo. Igral je na vseh tekmah tega evropskega pokala in dosegel gol na prvi skupinski tekmi proti Hrvaški.

Če si bo Morata pravočasno opomogel, bo začel v finalu proti zmagovalcu Anglije ali Nizozemske. Drugi polfinale bo v sredo zvečer v Dortmundu.

Poškodba Morate je spravila ob živce špansko ekipo in navijače. Zdravniško osebje španske ekipe ga bo v sredo ocenilo, da bo ugotovilo resnost poškodbe in ali bo lahko nastopil v finalu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja